Vaasan seudulle sijoittuvan, vuodesta 1905 alkavan kirjasarjan ensimmäinen teos Pumpulienkeli oli Susanna Alakoskelle ”viidentoista vuoden – ellei peräti koko elämän kirjoitusrupeama”. Näin hän luonnehti kirjan jälkisanoissa.
Valtava työ, uskon. Pelkästään taustamateriaalin hankkiminen kuulostaa vuosien työmaalta.
Vaasan Puuvillan – Pumpulitehtaan toiminnan kuvaaminen oli kiinnostavaa luettavaa. Fiktiotahan se on, mutta silti voisin kuvitella, että vastaavanlaisia työvaiheita tehdassaleissa on tehty.
Mielenkiintoista oli myös lukea Suomen työläisnaisten historiaa, mitä kaikkea heidän elämänsä sisälsi. Mukana tarinassa on kuvauksia niin arjesta kuin juhlasta.
Samoin kiinnostavaa oli Suomen historiaan liittyvät tapahtumat, jotka kulkevat taustalla pienen ihmisen kokemina.
Todellisia paikkojakin on kuvauksissa. Vaasan seudulla liikutaan. Viime viikkoina suureen julkisuuteen noussut Vöyry vilahtaa monessa kohtaa tarinaan.
Tarina on kerrottu varsin viehättävästi ja mukaansatempaavasti. Kirjailija siirtyy tarinassa eteenpäin siirtämällä jatkon uudelle henkilölle.
Susanna Alakoski on ruotsinsuomalainen kirjailija. Pumpulienkelin on suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom.
Lisää suvun tarinaa on tulossa. Ehdin jo varata kirjastosta Lontoon tytön.
Kirjat, joissa Suomen historiaan kulkevat tapahtumat ovat mukana, kiinnostavat minua ilman muuta eniten. Niin varmasti tämäkin kiinnostaisi.
Kiitos Mikko! Kevyttä historiaa mukailevaa kirjallisuutta Mummon kirjavinkkeihin tulee sisältymään. Kannattaa seurata julkaisuja.