Siitä on jo aikaa, kun olin käymässä Seppälän lammastilalla. Silloin sain maistaa täytettyjä ruisnappeja, joissa oli lammasta. Minulla on vielä yksi ostamistani lampaanlihapurkeista jäljellä ja haluaisin viedä sen tuliaisiksi porukalle, jota varten sen ostin aikoinaan. Korona ja monet muut yhteensattumat ovat siirtäneet tapaamistamme ja aika on hoitanut reseptin ties minne.
Kysyin Seppälän lammastilan Anulta, miten tehdä niitä ruisnappeja. Tällaiset ohjeet sain. Laitan tähän postaukseen ohjeet oman muistini tueksi ja vinkiksi teille muille. Varteenotettava kokkaritarjoomus, jonka Seppälän lammastila on itse kehittänyt.
Näin teet lammascocktail-palat a la Seppälän lammastila
Linkosuon valkosipuliruisnappeja
Napin pohjalle makeaa chilikastiketta
Ruisnappiin lammassäilykelihaa (Seppälän lammaspurkki) ja valkosipulimajoneesia.
Koristeeksi ja mauksi sopii niin timjamin, oreganon tai mintun pieni lehti.
Samalla sain hieman uutisia siitä mitä Seppälän tilalla tapahtuu.
Kesäkaritsat syntyvät parhaillaan.
Seppälän lomalaitumen Lampurin Torppa-majoitus on ollut mukavasti käytössä.
Markkinakausi käynnistyy tänä viikonloppuna.
Edellisestä käynnistä Seppälän lammastilalla kertova juttu löytyy tästä.

Ruisnappeja tulee yleensä syötyä lähinnä joulun aikaan. Täytyypä joskus laittaa testiin lammaslihasäilykkeellä tehdyt ruisnapit, ei nimittäin kuulosta lainkaan hassummalta!
Ilman muuta kannattaa kokeilla. Ovat virkistävä vaihtoehto lohitäytteisille.