Siitä on jo jonkin aikaa kun vierailin Kreetalla. Tapasin silloin saarella vuosikymmeniä asuneen suomalaissyntyisen kirjailija-yrittäjä Merja Tuominen-Gialitakin. Hän on tutkinut oliiviöljyn tietä tuottajalta ruokapöytään. Nyt juttuni ilmestyi Taloustaito -lehdessä, joka löytyy pdf-tiedostona lehtikirjoittamisen blogistani.
Oliiviöljyn makuvivahteisiin kannattaa tutustua ennen ostopäätöstä. Kreetalla monet oliivitarhat tarjoavat mahdollisuuden maistaa öljyjä paikan päällä.
Youtube-video oliiviöljyn maistamisesta
Merja Tuominen-Gialitakin viimeisin teos: Neitsytöljyn mustattu maine
www.kreetanmaku.fi/puristetaanko-neitsyt-vaiei
Jokaisella on mahdollisuus pieneen puutarhaan ja oliiviöljyyn
Kreetalla moni oli sitä mieltä, että Kreikan talouskriisi on poikinut hyvääkin. Moni on palannut kotikonnuilleen ja ryhtynyt yrittäjiksi.
”Kreetalla ei kukaan kuole nälkään, sillä jokaisella on mahdollisuus pieneen puutarhaan ja oliiviöljyyn. Usein lapsuudenkotitalossa on jo katsottu valmiiksi myös asunto. Siitä kertovat kattojen päällä törröttävät rautatangot, joita virheellisesti luullaan verotussyistä siellä pidettävän.”