Uusi tuttavuus oli myös Noblessnerin alue, joka sijaitsee vain parin kilometrin päässä Tallinnan matkustajasatamasta. Se on edellä esittelemäni Viron merimuseon Lentosataman naapurissa.
Ei ole aikaakaan, kun Noblessnerin telakkahalleissa ja sen ympäristössä kävi kalke. Siellä kunnostettiin sukellusveneitä, kalastusaluksia ja satamien metallirakenteita. Vuoteen 2018 asti seutu oli suljettu tavankulkijoilta. Nyt historiallisten telakkahallien vieressä on rantapromenadi ja vierasvenesatama.
Lyhykäisellä vierailulla ehdimme käydä lounaalla ja tutustua yhteen taidegalleriaan.
Noblesserin Lore Bistrossa
Kävimme keittolounaalla ravintola Lore Bistrossa. Avauskuvassa näkymä ravintolaan astuttaessa.
Lore Bistron raparperimehu sai porukkamme innostumaan. Siinä kertautuivat isoisomummojen aikaiset ohjeet sisällyttää maitotuotetta raparperitarjoomuksiin, muutoin tapahtuu kropassa kummia. Mitä ne kummat sitten olivat, riippui kertojasta. Raparperi tuntuu hyvin virolaiselta raaka-aineelta, sitä tulee Virossa matkatessa eteen niin juomissa kuin jälkiruoissa.
Kalakeittoa söimme. En muista saaneeni koskaan huonoa keittoa Virossa, virolaiset ovat ilmiömäisiä keittomestareita. Hyvää oli tämäkin kalakeitto. Vähän suolaa olisin kyllä lisännyt, elleivät terveystoimijat olisi onnistuneet iskostuttamaan tarinoita suolan kuolettavista vaikutuksista minuun niin tehokkaasti. Minulla oli paljon pinaattia sisältävä kulho, osalla taas kala-, joillakin perunavoittoinen. Siinä mitä kenenkin keittokulhoon oli osunut, löytyi hajontaa, kun paluumatkalla ravintolaelämyksiä porukalla kertailimme.

Nuoria taiteilijoita esillä Tütar-taidegalleriassa Noblessnerissa
Tütar-taidegalleriaan on vapaa pääsy. Galleria on erikoistunut nuoriin alle nelikymppisiin taiteilijoihin. Esillä oli tšekkiläisen taiteilijan Denisa Štefanigován töitä, jonka “To Observe the Clouds” -näyttely on avoinna 2.6. asti. Galleriaa esitteli Kaari Koch.
Lore Bistron vieressä voi myös kokea taidenautintoja KAI taidekeskuksessa.


Sattuipa silmiini kiva yksityiskohtakin. Noblessnerin kaupunginosalla on nimikkokaivonkansi.


Tämän tutustumismatkan järjesti Matkailutoimittajien Kilta yhdessä Visit Tallinnin ja Visit Estonian kanssa. Mukana oli kahdeksan media-alan toimijaa.
Kalakeitto olisi varmasti maistunut minullekin. Itse käytän niin vähän suolaa, että ikinä ei ole tainnut käydä niin, että suolaa olisi liian vähän – mutta päinvastoin on usein. Pinaatti maistuu itselleni hyvin myös! 🙂
Kiitos kommentista! Pinaatti olikin yllättävän miedon makuista siinä keitossa, mutta hyvää.