Lappeenrannassa majoituimme Hotelli Lähteeseen, joka sijaitsee sataman alueella. Vastapäätä hotelliamme komeili Boutique Hotel Lähde, jossa myös Day Spa Lähde toimii. Komea rakennus on entinen Lappeenrannan kylpylä, jossa aikoinaan venäläiset aristokraatit ovat juoneet terveysvesiä ja nauttineet hieronnasta, havukylvyistä ja sen semmoisesta. Samankaltaisia asioita putiikkihotellissa tehdään tänäkin päivänä. Noh, ehkä nuo 1800-luvulla keksityt ja sen jälkeen terveellisiksi mielletyt lähdevedet ovat vaihtuneet muihin juomiin. En tiedä, sillä sen verran ohjelma kiritti, että emme ehtineet edes oman hotellin – siis sen vaatimattomamman Hotelli Lähteen – saunasta nauttia sen aukioloaikoina. Terveysvedet – paikallista Saimaa olutta ja joillakin näytti olevan punaviiniä – nautimme päiväohjelmamme päätteeksi hätäisesti hotellimme aulabaarissa, jota alettiin valmistelemaan aamiaista varten ja siksi iltakymmeneltä piti poistua.
Valoa matkailijalle
Hotellihuoneiden valot ovat matkailijan ikuinen haaste, eikä Hotelli Lähde ollut poikkeus. Nippulaa, nappulaa, vipstaakia painelimme, kun järkeilimme miten sytyttää maltilliset valot, jos toinen on jo nukkumassa jo kun toinen palaa liesusta. Huomasin myös, että lukulamppuni polttimo oli palanut loppuun. Kun on kaksi naista ja kasvohaasteet, niin valojen on syytä toimia, jotta aamulla ehtii ohjelman mukaisiin rientoihin. Hotellin respassa virkailija tapaili sähkömiehen numeroa, jotta saisi asian listalle. Ei antanut uutta polttimoa minulle, vaikka pyysin, vaan päätyi hoitamaan polttimon vaihdon itse.
Upea aamiainen – Hotelli Lähde
Aikaiselle herääjälle aamiainen on yksi päivän kohokohdista. Kumma kyllä, vaikka edellisenä iltana olisi syönyt tukevasti, aamiainen maistuu aina.
Hotelli Lähteen aamiaisella oli mistä valita. Oli shottia, hedelmää, vihannesta, kakkua, keksiä vaikka mitä. Jokaiselle jotakin, ei kaikkia Mummolle. Useamman yön kun on, niin pääsee maistelemaan laajemmin. Me yövyimme kaksi yötä tällä kertaa.
Hotellin historiasta lisää Lappeenrannan kylpylän historia.