Illallisen nautimme Nautilus ravintolassa, josta on näkymät Lappeenrannan satamaan. Nautilus on suht tuore Lappeenrannan ravintolamaailmassa, vaikkakin itse rakennus lähentelee sataa vuotta. Alkujaan pappilana toiminut rakennus on ollut monenlaisessa yrityskäytössä vuosien varrella, kunnes se remontoitiin ravintolakäyttöön ja Ravintola Nautilus aloitti toimintansa vuonna 2018.
Ikkunoista ja terassilta avautuvan näköalan lisäksi ravintolassa on hauskoja yksityiskohtia, kuten ruokahissi, jonka avulla annokset nostetaan keittiöstä ravintolaan. Meitä oli suuri pöydällinen: kuusitoista toimittajaa ja runsas joukko esitysten pitäjiä ja isäntiä. Siinä ehti jo viimeiset letut viilentyä, ennen kuin ehtivät pöytään.
Illallisen aikana saimme kuulla Lappeenrannan alueen kaupunkimetsien hoidosta, vesiasioista ja kestävästä matkailusta.
Lappeenranta voi ylpeillä ilmastopääkaupungin tittelillään. Euroopan komissio on valinnut Lappeenrannan yhdeksi sadasta NetZeroCitizen edelläkävijäkaupungista. Ohjelmaan kuuluvat kaupungit tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.
Villimiehestä löytyy tarinaa GoSaimaan sivuilta.