Jos haluaa välttyä jonottamiselta Sagrada Familia –kirkkoon (joka on siis kuuluisa sekä arkkitehdistaan Antoni Gaudista, että siitä että on yhä kesken) lippu kannattaa tilata netistä. Online ticket 15 euroa, ja pääsee jonon ohi.
Parc Güell, ns.”Gaudí-puisto” sijaitsee kukkulan päällä. Kannattaa katsoa mistä päin lähestyy puistoa, ettei käy niinkuin meille. Yritimme kävellen Sagrada Familialta suorinta reittiä Gaudí-museoon ja puistoon. Kiipesimme ja kiipesimme. No joo…bussi ei sovi peregrinolle… Bussilla pääsee parinsadan metrin päähän, josta sitten liukuhihna vie puiston portille.
Puisto on saanut nimensä teollisuusjohtaja Güellin mukaan. Gaudí palkattiin suunnittelemaan asuinaluetta tälle paikalle. Asuinalue kutistui muutamaksi taloksi ja yleisöpuistoksi, jossa viihtyvät nykyään niin lapset, nuoret kuin mummotkin.
Peregrinon hotellivalinta
Hotel Cuatro Naciones, jonka varasimme etukäteen sijaitsee hyvällä paikalla Ramblas 40. Jos junalla tai bussilla saapuu caminolta, kannattaa jäädä pois Nord-asemalla ja jatkaa taksilla. Caminolla kulkeneelle hotellin sijainti on hyvä. Ei tarvitse välttämättä kävellä enää yhtään metriä, sen kun vääntyy hotellin edessä olevaan katukahvilaan ja katselee maailman menoa.
Aamuyöstä pistäydyin katsomaan elääkö Ramblas yötä päivää, niin kuin kerrotaan. Kyllä elää.
Katukahviot olivat tosin suljettuja mutta yökerhoissa näytti olevan täysi meno päällä. Viiden pintaan jotkut tilailivat taksia, olivat varmaan tutusemaan menossa. Katukauppiaat houkuttivat janoisia olut- ja kokistölkkeineen.
Katalonia
Katalonialla (7,5 miljoonaa asukasta) on oma kieli ja tuhansien vuosien historia. Se ylpeilee omalla ruokakulttuurillaan ja talouselämän dynaamisuudella.
Katalonian aluehallintovaalit 27.9.2015: Kataloniassa on viime vuosina voimistunut valtiollista itsenäisyyttä ajava liike. Kannattajat yrittävät saada taakseen alueen äänestäjien selvän enemmistön.