Mummo keittiössä on ehdottomasti uhka, mutta joskus myös mahdollisuus. Parin tunnin ulkoilun lomassa tein helppoa ruokaa.
Kun pienikin porukka ulkoilee yhdessä ja erikseen, ja syö milloin kukakin, ruoan tulee olla helposti tarjoiltavaa (itsepalveluna).
Lontoossa asuin muinoin filippiiniläisen työkaverini kanssa. Hänellä kävi paljon vieraita ja oli kunnia-asia tarjota vieraille (joita kävi epämääräinen määrä) ruokaa. Häneltä opin tämän padassa muhivan kiinalais-filippiiniläisen juhlakakun, joka on pelastanut kasvoni monissa kohdallani osuneissa kokkausvuoroissa.
Yksinkertainen ja edullinen ”joukkoruoka”, joka on helppo valmistaa.
Tarvitaan
puolikas silputtua kaalia
noin 200 gramman paketti nuudeleita
5 siivutettua porkkanaa
1 viipaloitu sipuli
3 valkosipulin kynttä
sianlihaa paloiteltuna
Määrät ovat Mummon mittaisia.
Nämä kaikki paistetaan purupehmeiksi öljyssä. Maku nuudeleihin tulee vihannesten nesteitä. Jos on kovin kuivaa, voit lisätä tilkan vettä, mitä vähemmän lisättyä vettä, sitä parempi maku.
Maustetaan pippurilla ja soijakastikkeella.
Paistinpannulta voit siirtää kaiken isoon kattilaan. Tuotos ei pahastu vaikka muhii jonkin aikaa kattilassa. Ruoka on kuin Mummo, paranee vanhetessaan.
Kumoa aikaansaannoksesi laakealle vadille kakun muotoon ja koristele kovaksi keitetyillä munilla. Gredeliinitkin kelpaavat.
Jos haluat juhlavan kakun, käytä tuhatvuotisia munia. Jaa, mitä ne ovat? Se vaatii jo toisen postauksen.