Elämyksiä täynnä oleva reilu kaksiviikkoinen Keniassa! On herätty kukonlauluun, jopa aiemmin. On syöty hyvää, ei-niin-hyvää ja syö-ennenkuin-selkäänsä-ottaa -ruokia. Tutustuttu masai-heimon elinpiiriin, kansallispuistoihin ja suojelualueisiin sekä niiden lukuisiin eläinlajeihin. On koettu nairobilaisten katuelämää ja autoilua. Käyty museoissa, norsujen orpokodissa ja muissa eläinten pelastamiseen tähtäävissä paikoissa. Ja jopa pikkujouluissa.
Nyt olen ollut jo hyvän tovin kotona ja päiväkirjan julkaisu alkakoon. Päiväkirja niiltä osin kuin se on vielä olemassa.
Ehdin jo pari postausta Keniasta julkaista: toisen raha-asioista, toisen kännykkäongelmista, mutta nyt olen pääsemässä muiltakin osin niin sanotusti päivän päälle.
Valokuvasavotta – Kenia houkutti kuvaamaan
Reilun kahden viikon reissusta syntyy julmetusti kuvia, joiden ojennukseen saattaminen kestää ja kestää. Lisätouhua on aiheuttanut myös se, että olen yrittänyt saada kännykkäni sisältöä haltuun. Tuloksetta. Siihen ei gurutkaan auttaneet, mutta onhan näitä järkkärillä otettuja kuvia. Kaikki alkumatkan muistiinpanoni menivät kännykän myötä eli nyt mennään Mummon muistilla.
Safaria Naivashan ja Masai Maran alueilla sekä kaupunkielämää Nairobissa
Kenian matkani alkoi luontokuvaaja Päivi Arvosen järjestämällä viikon kestävällä valokuvaussafarilla. Siellä meitä oli kuuden hengen porukka, kaikki innokkaita valokuvaajia. (Ryhmä avauskuvassa, kuvaajana oppaamme Frank)
Liikuimme Naivashan ja Masai Maran alueilla. Safari oli Päivin suunnittelema ja organisoima pilottimatka. Pari saman sisältöistä valokuvaus- ja elämysmatkaa järjestetään ensi marraskuussa. Silloin vastuullisena matkanjärjestäjänä on Suomen Kuvausmatkat Oy. Päivi toimii myös silloin matkanjohtajana.
Safariosuuden jälkeen muut reissulaiset lähtivät kotiin ja kuka minnekin. Minä jäin vielä omatoimisesti Nairobiin kahdeksaksi päiväksi.
Keniassa kansallinen puiden istutuspäivä 13.11.
Saavuimme lauantaina 11.11. iltakymmeneltä Nairobiin, josta oli vielä parin tunnin ajomatka Naivashaan, majapaikkaamme. Koska seuraavana oli vastassa sunnuntai ja sen jälkeen vielä yleinen vapaapäivä, piti rahanvaihto suorittaa lentokentällä.
Maanantaina 13.11. kenialaisilla oli puiden istuttamiseen pyhitetty vapaapäivä. Esimerkiksi The Kenya Wildlife Service verkkosivuilla kerrotaan organisaation tukijoukkoineen istuttaneen Nairobin kansallispuistoon 5000 puuta.
Kenialainen ympäristönsuojelija Wangari Maathai sai vuonna 2004 Nobelin palkinnon kestävän kehityksen, demokratian ja rauhan edistämisestä. Hänen halusi torjua aavikoitumista ja metsäkatoa puiden istuttamisella.
Varmasti oli upea matka! olisi kyllä upea muutaman vuoden tauon jälkeen päästä eteläiseen tai itäiseen Afrikkaan matkalle. Nytkin se oli yksi vaihtoehto tulevalle matkalle, mutta päädyttiin kuitenkin muuhun vaihtoehtoon.