Edellisissä postauksissa kerroin kohteista, joissa kävimme matkallaTallinnasta Haapsaluun sekä Haapsalusta. Tässä postauksessa olemme jo paluumatkalla, takaisin Tallinnassa.
Majoituimme Hotell Economyyn Telliskiven läheisyydessä. Alueella on kuvattavaa, vaikka millä mitalla.
Vastapäätä hotellia on rapistunut teollisuusalue graffiteineen sekä Balti Jaaman tori. Vilkkaasti liikennöidyllä Kopli-kadulla ruokarobotit surffailivat ratikoiden vieressä. Näkymä houkutti kokeilemaan liikkuvan kohteen kuvaamista hämärässä.
Turkkilaisen ravintolan väriloistoa
Illallista söimme turkkilaisen ravintolan, Turgi BBQ:n terassilla. Aidan päällä lokki vahti silmä kovana annoksiamme ja kissa maukui kattorakenteissa.
Turgi BBQ:n ravintolasaliin astuttiin oviaukosta, joka oli koristeltu pahoja silmiä esittävillä amuleteilla. Sinisen, silmää kuvaavan amuletin sanotaan suojaavan kiroukselta.
Sisällä ravintolasalissa yhdellä seinällä olevassa kuvassa Kemal Atatürk napitti sisääntulijoita. Toinen seinä taas oli koristeltu Turkin matkailukohteita esittävillä julisteilla.
Varsin värikylläistä miljöötä tuli siis kuvattua.
Taidetta KUMUssa
Tallinnaan saapuessamme piipahdimme ensimmäiseksi KUMUssa. Sieltä ei ole teoskuvia, sillä kuvien julkaisemiseen tarvitaan museon lupa.
Perusnäyttelyjen lisäksi KUMUssa oli mielenkiintoinen taiteen ja ympäristön suhdetta esittelevä näyttely Taidetta antroposeenin aikakaudella. Näyttely on avoinna 8.10.2023 asti. Kannatti käydä katsomassa, vaikka näyttelyn nimi vieroksutti aluksi.
Hiki pintaan, Carramba!
Kumun lähellä Cantina Carramba, meksikolainen ravintola sai nälän kaikkoamaan. Chilikeitto toi hien pintaan, mutta hyvää oli. Pidän mielessä. Nyt oli lämmin – sanoisinko kuuma – päivä, yli 20 astetta. Keitto sopi silloinkin, mutta talvella varmaan hyvä lämpölisä.
Koplin kautta Paljassaareen
Toisena päivänä kiirehdimme aamusumua kuvaamaan.
Päämäärämme oli noin kuuden kilometrin päässä keskustasta oleva Paljassaaren niemi, mutta matkalle osui Koplin puisto ja ranta.
Koplin rantaa kuvatessa opin yhden uuden asian. Ei kannata luottaa siihen, että kameran härpäkkeet pysyvät hyppysissä aamutuimaan. Kameralaukku mukaan.
Paljassaaren niemenkärki on luonnonsuojelualuetta. Kävelyreittejä ja pitkospuuta pitkin voi kävellä tutustumaan neuvostoajalta peräisin olevien rakennusten jäänteisiin.
Paljassaareen pääsee myös julkisilla.
Piritan satama ja luostari
Kuuden kilometrin päässä keskustasta sijaitsee myös Pirita. Pyörähdimme sielläkin.
Kuvauskohteenamme oli satama-alue ja Piritan luostarin rauniot.
Kiipesin luostarin torniin. Taas kerran ihmettelin, miksi turisti aina kapuaa mitä kummallisempiin paikkoihin. Tuskin liikunnan vuoksi, mutta hyvien maisemien toivossa.
Monia kohteita kaverit ja kollegat vinkkasivat ennen reissua, kiitos niistä. Mutta – kuten aina – aika vierii liian nopeasti ja useimmat asiat jäävät ex-temporen tieltä.
Neljä uutta kohdetta Tallinnassa
Seuraavaan Tallinnan vierailuun jäi
- Rotermannin korttelissa uusi, Viron ensimmäinen poptaiteen museo PoCo
- Paksun Margareetan tykkitornissa Viron merimuseon toinen näyttelytila
- Uusi näköalatasanne Nigulisten kirkon tornissa, pääsee myös hissillä.
- Parasta Tallinnassa -sivustolta lisää vinkkejä. Esimerkiksi Paljassaaren esittely
Jos Tallinnasta edemmäs
- Vormsin saari Länsi-Virossa Haapsalun ja Hiidenmaan välissä.
Alussa mainitsin jo, että Kara-Kamerat ry:n kuvausretkestä on kolme postausta
Tämän lisäksi
Turkkilainen ravintola voisi olla kiinnostava, itse en ole tainnut ikinä käydä turkkilaisessa ravintolassa perus kebab-pizzerioita lukuun ottamatta. Ja hyvältä kuulostaa myös tuo Cantina Carramba. Piritan alue kiinnostaisi itseäni kovasti, siellä ei ole tullut käytyä, vaikka paikka kiehtookin itseäni.
Kiitos kommentista Mikko! Hyvä jos sait vinkkejä seuraavaa Tallinnan vierailuasi varten.