Noin parinkymmenen kilometrin päässä Barilochesta sijaitsee Colonia Suiza, jonne suuntasimme opettajani Eleonoran kanssa tutustumaan perinneruoan valmistamiseen. Ja totta kai myös maistamaan sitä.
Nimi Colonia Suiza juontaa juurensa siitä, kun Nahuel Huoapin alueelle muutti aikoinaan sveitsiläisiä. Sveitsin ranskankieliseltä alueelta, Valaisin kantonista muuttaneet Goyan veljekset ryhtyivät valmistamaan ruokaa alkuperäisväestön lailla. Curanto on mapuchea (araucanoa) ja tarkoittaa kuumia kiviä.
Curanto-aterian valmistusprosessi on pitkä. Aluksi pyöreät kivet kuumennetaan polttamalla puuta. Kuopassa olevien kivien päälle ladotaan vihanneksia ja erilaisia lihoja. Lopuksi päälle levitetään paikallisen pensaan lehtiä ja keko peitetään vielä jonkinlaisella kankaalla. Siellä ruoka muhii pari tuntia.
Katselimme ensin alkuvalmistelut ja lähdimme ruoan muhimisen ajaksi katselemaan Colonia Suizaa. Kylä elää turismista ja tietenkin tarjontaa heidän viihdyttämisekseen löytyy. Jos haluaa ostaa paikallista käsityötä, sitä on tarjolla. Juomaa, ruokaa, musiikkia.
Baarin ovella ei kannata ihmetellä, jos lintu kiilaa ohitsesi. Eteläamerikaniibiksellä on ”etuajo-oikeus”.
Maukkaan näköinen tuo rosvopaisti, kelpaisi itselleni! Jotenkin tulee kyllä tosiaan Argentiina tuosta ruoasta mieleen! 🙂 Tuosta riittää isommallekin joukolle…
Kyllä meitä olikin syömässä sitä. Koko ravintola täynnä, eri kielet kaikuivat.