Sähköpostiini tupsahti – en kyllä tiedä miksi – työpaikkailmoitus. Unelmien työpaikka tarjolla: tehtävä on katsella yöt taivaalle ja bongata revontulet ja herättää hotellivieraat, kun taivas loimuaa.
Olenkin usein miettinyt miten happamiksi matkastaan maltaita maksanut turisti muuttuu jos nukkuu ohi hoohetken. Varmaan revontulivahteja haetaan muuallekin, mutta tämä ilmoitus kiinnitti huomioni, sillä paikka oli minulle tuttu.
Siitä on jo jokunen vuosi, kun Rovaniemen reissullani osuin Sinettään Arctic SnowHotel-lumimaailman ja tapasin nuoren yrittäjäpariskunnan. Silloin toimintaa vasta aloiteltiin.
”Kun lapsena ei tee tarpeeksi lumilinnoja, aikuisena tulee tehtyä suuria”, isäntä Ville Haavikko naureskeli. Villen unelman lumilinnoista jakoi vaimo Heidi. Yhteinen taival oli alkanut kihlauksella Kiirunan jäähotellissa. Pian valmistui Rovaniemen Sinettään oma lumikylä, jonka jääkappelissa pari sitten vihittiin.
Yrittäjäpariskunta toimi tuolloin jo yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa. Vaihto-oppilaat lumiveistivät ja koristelivat lumikylän.
”Yhteistyö jatkuu yhä joidenkin juttujen osalta mutta suurin osa jää- ja lumitaiteista syntyy nykyään palkattujen henkilöiden voimin”, kertoo Heidi, kun olin viime viikolla yhteydessä häneen.
Aina on ilo havaita, että yritys menee eteenpäin, kuten tässäkin tapauksessa, koska kerran lisää työntekijöitä haetaan.
Yöpyminen lumihotellissa
Arctic Snow hotellissa on erityyppisiä huoneita, jopa sviittejä. Yöpyminen kahden hengen huoneessa maksaa 130 euroa/henkilö. Yöpyjä saa makuupussin ja vinkkejä yötä varten.
Tuolloin en yöpynyt, sillä olin juuri kokenut lumihotelliyön Kemissä, mutta heidän jääsaunaansa kokeilin. Löylyt olivat lempeät ja kosteat. Tietenkin käväisin ravintolassa ja kappelissa.
Kemin kokemuksen perusteella palelemista ei tarvitse pelätä. Pärjäsin lähes 30 asteen pakkasessa makuupussissa pelkällä kerrastolla. Päähine ja käsineet pitivät lämpimänä kun jäsenet pakenivat makuupussista.
Arctic SnowHotel & Glass Igloos/ Lumikartano